Jadłospis
JADŁOSPIS 9 GODZINNY OD 23.12.24 DO 10.01.25 | |
| PONIEDZIAŁEK 23.12.24 |
ŚNIADANIE I | Kanapki: Chleb zwykły i słonecznikowy (50g)z masłem (5g), sałata(10g),serek twarożkowy(40g), szczypiorek (5g) , pomidor(40g), herbata owocowa(160ml) |
ŚNIADANIE II | Jabłko(1), banan(1/2), jogurt pitny z owocem (150ml), słonecznik (10g),woda mineralna |
OBIAD | DANIE I Zupa pomidorowa z makaronem( włoszczyzna 130g, natka (5g), śmietana(2g), mięso 40g) DANIE II Naleśniki(120g) z cukrem(10g), dżemem truskawkowym(20g), kompot(160ml), jabłko(1/2) |
| ALERGENY: zboża, jaja, mleko, seler |
| PONIEDZIAŁEK 30.12.24 |
ŚNIADANIE I | Kanapki: Bułki zwykłe i grahamki (50g) z masłem (5g), sałata(10g), wędlina (25g), ogórek zielony(30g), kawa z mlekiem (mleko 2%-180ml, kawa inka 2g) |
ŚNIADANIE II | Wafle ryżowe(30g)z dżemem truskawkowym (5g), maślanka z owocem (160ml), jabłko(1/2), orzechy(10g) |
OBIAD | DANIE I Zupa jarzynowa z ryżem (włoszczyzna 130g, kalafior 60g, natka 2g, mięso 50g, ryż 50g) DANIE II Ryż(45g) na mleku(mleko 2%-160ml) z musem jablkowym(60g), kompot(160ml) |
| ALERGENY zboża, mleko, seler |
| CZWARTEK 02.01.25 |
ŚNIADANIE I | Kanapki: chleb zwykły i ziarnisty(50g) z masłem(5g), pasta serowo jajeczna(25g)z zieleniną (10g), ser żółty (35g), sałata(10g), pomidor(20g), herbata zielona 150ml |
ŚNIADANIE II | Owoce mieszane : jabłko(1/2), banan(1/2), gruszka(1/2), biszkopty(10g), kawa z mlekiem (mleko 2%-160ml, kawa 5g) |
OBIAD | DANIE I Zupa krupnik( włoszczyzna (135g), kasza jęczmienna(50g), natka (5g), mięso (50g), kiełbasa (40g) DANIE II Risotto(ryż (80g) z kurczakiem(60g) , warzywami(marchew (20g), kalafior (40g), brokuł (30g), kompot(160ml) |
| ALERGENY zboża, mleko, seler, jaja |
| PIĄTEK 03.01.25 |
ŚNIADANIE I | Kanapki: Bułki zwykłe i grahamki(50g) z masłem (5g), sałata(10g), pomidor(20g), ser żółty(35g), ogórek kwaszony (10g), kakao(mleko 2%-170ml, kakao2g) |
ŚNIADANIE II | Banan(1/2), jabłko(1/2), gruszka(1/2), maślanka owocowa (150ml), bakalie (10g) |
OBIAD | DANIE I Zupa jarzynowa (włoszczyzna (130g), mieszanka warzywna (50g), mięso (40)g, natka (5g) DANIE II Ziemniaki (135g), ser biały(80g0 ze śmietanką(20ml) , koperkiem(5g), kompot(160ml), jabłko(1/2) |
| ALERGENY zboża, mleko, seler |
| WTOREK 07.01.25 |
ŚNIADANIE I | Kanapki :Chleb zwykły i słonecznikowy (50g) z masłem (5g), sałata(10g), pomidor(20g), kiełki(5g), szynka z indyka (25g), zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi (mleko 2%-150ml, płatki 20g) |
ŚNIADANIE II | Sałatka owocowa(banan, jabłko, kiwi)-100g, jogurt pitny waniliowy (150ml) |
OBIAD | DANIE I Zupa z fasolki szparagowej z mięsem (włoszczyzna (130g), kurczak (50g), natka (5g), fasolka (40g), ziemniaki (20g), mięso (50g) DANIE II Kasza jęczmienna(70g), gulasz mięsny(60g), surówka z białej kapusty(100g), kompot(160ml) |
| ALERGENY: zboża, mleko ,seler, jaja |
| ŚRODA 08.01.25 |
ŚNIADANIE I | Kanapki: Bułki zwykłe i grahamki (50g) z masłem (5g), ser żółty(35g), wędlina(20g), jajko gotowane (10g), sałata(10g), pomidor(20g), papryka kolorowa(10g), ogórek zielony(10g), rzodkiewka(5g), szczypiorek (5g), kawa z mlekiem (mleko 2%-150ml) |
ŚNIADANIE II | Serek waniliowy(160ml), banan(1/2), jabłko(1/2), herbata zielona z miodem (160ml), miód (5g) |
OBIAD | DANIE I Zupa gulaszowa (mięso 70g, włoszczyzna130g, natka 5g, koncentrat pom. 10g) DANIE II Placki ziemniaczane (125g) z cukrem(15g), marchew tarta(70g), kompot (160ml) |
| ALERGENY zboża, mleko, seler, jaja |
| CZWARTEK 09.01.25 |
ŚNIADANIE I | Kanapki: Chleb zwykły i z sezamem (50g)z masłem (5g), pasta mięsna(15g), sałata(10g), pomidor(10g), ogórek zielony (10g), mleko z miodem ( 2%-150ml), miód (5g) |
ŚNIADANIE II | Gruszka(1/2), jabłko(1), chrupki kukurydziane(20g), maślanka naturalna waniliowa(160ml) |
OBIAD | DANIE I Zupa brokułowa (włoszczyzna130g, natka5g, mięso 30g, brokuł 30g) DANIE II Makaron z sosem bolońskim i serem żółtym (makaron 100g, mięso 60g, warzywa 40g, natka 5g , śmietana 2g, ser (5g), kompot 160ml |
| ALERGENY zboża, mleko, seler |
| PIĄTEK 10.01.25 |
ŚNIADANIE I | Kanapki: Chleb zwykły i graham (50g), z masłem (5g), serek twarożkowy (35g) szczypiorek (5g), rzodkiewka (5g), pomidor (20g), kakao (mleko 2%-160ml, kakao 2g) |
ŚNIADANIE II | Budyń waniliowy(mleko 2%-160ml) z musem truskawkowym(25g), banan(40g), jabłko(40g), herbata owocowa(160ml) |
OBIAD | DANIE I Zupa barszcz (włoszczyzna 130g, buraki 30g, natka 5g, śmietana 2g, mięso 50g) DANIE II Ziemniaki(135g), filet rybny panierowany (100g), surówka z kapusty kwaszonej 80g(kapusta kw. , marchew, cebulka, natka ), kompot 160ml |
| ALERGENY zboża, mleko, seler, ryby |
PODPIS DYREKTORA PODPIS S. REFERENTA P. SZEFA KUCHNI