JADŁOSPIS 9 GODZINNY OD 30.10.23 DO 10.11.23
PONIEDZIAŁEK 30.10.23
ŚNIADANIE I Kanapki: Bułki zwykłe i grahamki (50g) z masłem(5g), sałata(10g), ser żółty (35g),
pomidor(20g), ogórek kwaszony (15g), herbata z cytryną (160ml)
ŚNIADANIE II Gruszka(1/2), jabłko(1/2), banan(1/2), maślanka truskawkowa(160ml)
OBIAD DANIE I Zupa krem z brokuła z mięsem(włoszczyzna135g, mięso 50g, brokuł 50g , natka
10g)
DANIE II Ryż (45g), na mleku(mleko 2%-160ml), z musem jabłkowym,(60g),
cynamonem(5g), kompot (160ml)
ALERGENY: zboża, jaja, mleko, seler
WTOREK 31.10.23
ŚNIADANIE I Kanapki: Chleb zwykły i słonecznikowy(50g) z masłem(5g), sałata(10g), pomidor(20g),
ogórek zielony(10g), rzodkiewka(5g), szczypiorek(5g), szynka drobiowa(25g), jajko
gotowane(10g), mleko (2%-160ml)
ŚNIADANIE II Biszkopty (20g), kawa z mlekiem(mleko 2%-160ml), jabłko(1/2), winogrono(50g),
banan(1/2), woda mineralna
OBIAD DANIE I Rosół z makaronem (włoszczyzna 135g, makaron 50g, kurczak 50g, natka 10g)
DANIE II Ziemniaki duszone (135g), filet z kurczaka(80g) w panierce (bułka tarta 5g),
surówka z białej kapusty(100g), kompot(160ml)
ALERGENY zboża ,jaja, seler, mleko
CZWARTEK 02.11.23
ŚNIADANIE I Kanapki: Chleb zwykły i razowy(50g)z masłem(5g), pomidorem (20g), jajecznica ze
szczypiorkiem(70g), mleko (mleko 2%-160ml), jabłko (60 g)
ŚNIADANIE II Chrupki kukurydziane (20g), jogurt pitny owocowy(160ml), mandarynka (50g),
jabłko (40g), bakalie(10g)
OBIAD DANIE I Zupa jarzynowa z mięsem , ryżem (włoszczyzna 130g, mięso 50g, jarzynka 60g,
śmietana 5g, natka 10g , ryż 50g)
DANIE II Risotto(45g) z mięsem(80g) , kolorowymi warzywami(papryka kolorowa, cebula,
brokuł, kukurydza, pieczarki, czosnek(70g), kompot(160ml)
ALERGENY zboża, mleko, seler
PIĄTEK 03.11.23
ŚNIADANIE I Kanapki: Chleb zwykły i ziarnisty(50g) z masłem(5g), sałata(10g), pomidor(20g),pasta
rybna (35g), ogórek kwaszony(10g), kakao(mleko 2%-160ml, kakao 5g)
ŚNIADANIE II Jogurt pitny waniliowy(150ml), chałka z kruszonką(55g), banan(40g), jabłko(1/2), woda
mineralna
OBIAD DANIE I Zupa kalafiorowa ( kalafior 50g , włoszczyzna130g, śmietana 2g, natka 10g,
mięso 50g)
DANIE II Makaron(45g), jajko gotowane(1), sos pomidorowy(60g), kompot(160ml),
jabłko(1/2)
ALERGENY zboża, mleko, seler
PONIEDZIAŁEK 06.11.23
ŚNIADANIE I Kanapki: Bułki zwykłe i grahamki(50g) z masłem (5g), sałata(10g), pomidor(20g),wędlina
(25g), ser żółty(35g), ogórek kwaszony (10g), herbata owocowa (160ml)
ŚNIADANIE II Owoce mieszane :banan(1/2), jabłko(1/2), mandarynka (50g), maślanka owocowa
(160ml), biszkopty(25g)
OBIAD DANIE I Zupa ziemniaczana (włoszczyzna 135g, ziemniaki 30g, mięso 50g, natka 5 g,
śmietana zakwaszana 10g)
DANIE II Makaron(45g) na słodko z serkiem śmietankowym(70g) truskawkami(50g),
kompot(160ml)
ALERGENY zboża, mleko, seler, ryby
WTOREK 07.11.23
ŚNIADANIE I Kanapki :Chleb zwykły i słonecznikowy (50g) z masłem (5g), sałata(10g), pomidor(20g),
kiełki(10g), szynka z indyka (25g), papryka kolorowa (20g) zupa mleczna z płatkami
miodowymi (mleko 2%-160ml, płatki 20g)
ŚNIADANIE II Placek z owocem(70g), jogurt naturalny (150ml) z owocem (truskawki 35g),
słonecznikiem (20g), chrupki kukurydziane( 50g), winogrono(40g), jabłko(40g), śliwka
(60g)
OBIAD DANIE I Zupa owocowa z makaronem(makaron 40g, owoce 40g, kisiel 30g)
DANIE II Ziemniaki (135g), kotlet mielony panierowany(70g) , buraczki tarte z jabłkami
(80g), kompot (160ml)
ALERGENY: zboża, mleko ,seler
ŚRODA 08.11.23
ŚNIADANIE I Kanapki: Chleb zwykły i z sezamem (50g)z masłem (5g), serek śmietankowy(50g) z
rzodkiewką(5g), sałata(10g), pomidor(20g), ogórek kwaszony(10g), kiełki(10g), herbata
zielona z miodem(160ml, miód 10g)
ŚNIADANIE II Budyń śmietankowy(mleko 2%-160ml) z truskawkami(40g), jabłko(1/2), gruszka(1/2),
woda mineralna
OBIAD DANIE I Zupa pomidorowa z makaronem(włoszczyzna 130g, makaron 50g, mięso 50g,
koncentrat pom. 10g, natka 10g)
DANIE II Ziemniaki(135g), ryba duszona (80g) w warzywach (marchew, selera, pietruszka,
natka(20g) , surówka z białej kapusty(80g) z natką(10g), kompot(160ml)
ALERGENY zboża, mleko, seler
CZWARTEK 09.11.23
ŚNIADANIE I Kanapki: Chleb zwykły i graham (50g), z masłem (5g), serek z rzodkiewką (45g),
szczypiorek (20g), pomidor (35g), kakao (mleko 2%-160ml, kakao 2g)
ŚNIADANIE II Koktajl z owocem(150ml), wafle ryżowe(20g) z dżemem(20g) , jabłko(1/2), herbata
zielona z miodem(160ml, miód 10g)
OBIAD Risotto(45g) z mięsem(80g) , kolorowymi warzywami(papryka kolorowa, cebula, brokuł,
kukurydza, pieczarki, czosnek(70g), kompot(160ml)
ALERGENY zboża, mleko, seler
PIĄTEK 10.11.23
ŚNIADANIE I Kanapki : Chleb zwykły i graham(50g), z masłem(5g), sałata (10g0, jajko gotowane(25g),
ogórek kwaszony(20g), ketchup (5g), zupa mleczna(mleko 2%-160ml) z płatkami
kukurydzianymi(25g)
ŚNIADANIE II Kisiel malinowy(150ml), banan(1/2), jabłko(1/2), mleko waniliowe (mleko 2%-120ml)
OBIAD DANIE I Zupa gulaszowa (włoszczyzna 135g, mięso 60g, natka 5g, śmietana 5g)
DANIE II Naleśniki (120g) z jabłkami(40g), cukrem(15g), dżemem truskawkowym (20g),
kompot wieloowocowy(160ml), marchewka(50g)