JADŁOSPIS 9 GODZINNY OD 14.10.24 DO 25.10.24 | | PONIEDZIAŁEK 14.10.24 | ŚNIADANIE I | Kanapki: Chleb zwykły i słonecznikowy (50g)z masłem (5g), sałata(10g), twarożek śmietankowy (40g),pomidor(20g) , sałata (10g), kakao(mleko 2%-160ml, kakao 5g) | ŚNIADANIE II | Jabłko(1/2), banan(1/2), jogurt pitny z owocem (150ml), woda mineralna | OBIAD | DANIE I Zupa krupnik z mięsem (włoszczyzna 130g, natka 5g, śmietana 2g, mięso 50g, kasza jaglana 60g) DANIE II Naleśniki (100g)z dżemem(10g), cukrem (5g),kompot(160ml), jabłko(1/2) | | ALERGENY: zboża, mleko, seler | | WTOREK 15.10.24 | ŚNIADANIE I | Kanapki: Chleb zwykły i graham(50g)z masłem(5g),wędlina (25g),sałata(10g), ogórek zielony(10g), zupa mleczna z płatkami kukurydzianymi(mleko 2%-160ml, płatki 25g) | ŚNIADANIE II | Serek waniliowy(120g), jabłko(1/2), pomarańczo (1/2), herbata owocowa(160ml) | OBIAD | DANIE I Zupa ogórkowa( włoszczyzna 130g, natka (5g), śmietana(2g, mięso 50g, ogórki 50g) DANIE II Kasza jęczmienna(45g), gulasz mięsno warzywny(mięso 80g, warzywa 60g, natka 5g, śmietana 5g), surówka z białej kapusty (kapusta 70g, marchew 35g, natka 5g), kompot (160ml) | | ALERGENY zboża ,jaja, seler, mleko | | ŚRODA 16.10.24 | ŚNIADANIE I | Kanapki: Bułki zwykłe i grahamki (50g) z masłem (5g), sałata(10g), pasztet(25g), ogórek zielony(20g),pomidor (10g), kakao(mleko 2%-180ml, kakao 2g) | ŚNIADANIE II | Chrupki kukurydziane (25 g), gruszka (1/2), jabłko(1/2), maślanka z owocem (160ml) | OBIAD | DANIE I Zupa krem z kalafiora (włoszczyzna 130g, kalafior 40g, natka 2g, mięso 50g, śmietana 2g) DANIE II Makaron (45g) z sosem bolońskim (mięso 80g, warzywa 60g, groszek 10g, ser żółty 10g), kompot (160ml), jabłko(1/2) | | ALERGENY zboża, mleko, seler | | CZWARTEK 17.10.24 | ŚNIADANIE I | Kanapki: Chleb zwykły i razowy(50g)z masłem(5g), sałata(20g), szynkowa(25g), pomidor(20g), kiełki(10g), zupa mleczna(mleko 2%-160ml) z kaszką manną(15g) | ŚNIADANIE II | Kisiel owocowy (160ml), biszkopty (25g), mleczko waniliowe (mleko 2%-150ml), jabłko(1/2), winogrono(50g) | OBIAD | DANIE I Rosolnik (włoszczyzna 135g, ryż 50g, śmietana 5g, natka 5g) DANIE II Ziemniaki(135g), filet duszony (80g)w jarzynach(papryka kolorowa, marchew, brokuł (70g), kompot (150ml), winogrono(40g) | | ALERGENY zboża, mleko, seler | | PIĄTEK 18.10.24 | ŚNIADANIE I | Kanapki: chleb zwykły i ziarnisty(50g) z masłem(5g), pomidorem(10g), jajecznica ze szczypiorkiem (jajko 1, szczypior 10g), kawa z mlekiem (mleko 2%-180ml, kawa 2g) | ŚNIADANIE II | Galaretki (120ml)z owocami(40g), mleko waniliowe(mleko 2%-160ml, wanilia 5g), bakalie (15g) | OBIAD | DANIE I Zupa krem z brokuła z kaszą jaglaną (włoszczyzna135g, brokuł 20g, śmietana 5g, natka 5g, kasza jaglana(50g, mięso 50g) DANIE II Ziemniaki(135g), filety rybne) , surówka z kwaszonej kapusty(70g) z natką(5g), kompot(160ml) | | ALERGENY : mleko, zboża, seler | | PONIEDZIAŁEK 21.10.24 | ŚNIADANIE I | Kanapki: Bułki zwykłe i grahamki(50g) z masłem (5g), sałata(10g), pomidor(20g), jajko gotowane(1), ogórek kwaszony (10g), kiełki(10g), kakao(mleko 2%-170ml, kakao2g) | ŚNIADANIE II | Banan(1/2), jabłko(1/2), biszkopty(25g), mleko waniliowe (150ml) | OBIAD | DANIE I Zupa pomidorowa z makaronem(włoszczyzna 135g, koncentrat p. 15 g, makaron 50g, mięso 50g) DANIE II Placki ziemniaczane (150g) z cukrem (5g), marchew tarta(70g), ze śmietaną,|(10g), kompot 150ml | | ALERGENY zboża, mleko, seler | | WTOREK 22.10.24 | ŚNIADANIE I | Kanapki :Chleb zwykły i słonecznikowy (50g) z masłem (5g), sałata(10g), pomidor(10g), kiełki(10g), szynka z indyka (25g), owsianka na mleku(mleko 2%-160ml, płatki owsiane 10g) | ŚNIADANIE II | Sałatka owocowa(banan, jabłko, kiwi)-80g, jogurt pitny waniliowy (150ml) | OBIAD | DANIE I Kapuśniak(włoszczyzna135g, kapusta kwaszona20g, ziemniaki 20g, mięso 50g, natka 10g) DANIE II Ryż w potrawce (45g), kurczak duszony (80g), marchew gotowana z groszkiem (65g), kompot (150ml) | | ALERGENY: zboża, mleko ,seler, jaja | | ŚRODA 23.10.24 | ŚNIADANIE I | Kanapki: Bułki zwykłe i grahamki (50g) z masłem (5g) , parówka drobiowa(60g), ketchup (25g), kawa z mlekiem (mleko 2%-150ml), jabłko(1/2) | ŚNIADANIE II | Winogrono(40g), jabłko(1), banan(1/2), chałka(35g), kawa z mlekiem(mleko 2%-160ml, kawa z.5 g) | OBIAD | DANIE I Zupa z kalarepy (włoszczyzna130g, natka5g, mięso 30g, kalarepa 20g) DANIE II Kasza jęczmienna(45g), mięso duszone (70g)w sosie koperkowym , ogórek kwaszony (50g), kompot (160ml) | | ALERGENY zboża, mleko, seler, | | CZWARTEK 24.10.24 | ŚNIADANIE I | Kanapki: Chleb zwykły i z sezamem (50g)z masłem (5g), serem żółtym tartym (35g), wędliną (20g), sałata(20g, pomidor(40g), ogórek zielony (10g), herbata z pokrzywy(150ml) | ŚNIADANIE II | Owoce mieszane : jabłko(1/2), gruszka(1/2) , chrupki kukurydziane(25g), jogurt pitny(120ml) | OBIAD | DANIE I Zupa ziemniaczana z wkładką (włoszczyzna130g, fasolka 30g, natka 2g, mięso 80g ) DANIE II Ziemniaki(135g), twarożek z koperkiem (ser 70g, koper 15g, śmietana zakwaszana 15g), kompot (160ml) | | ALERGENY zboża, mleko, seler | | PIĄTEK 25.10.24 | ŚNIADANIE I | Kanapki: Chleb zwykły i graham (50g), z masłem (5g), serek twarożkowy (60g), szczypiorek (20g), rzodkiewka (30g), pomidor (35g), kakao (mleko 2%-160ml, kakao 2g) | ŚNIADANIE II | Placek z owocem(80g), kwa zbożowa(mleko 2%-160ml, kawa z. 5g), jablko(40g), winogrono(40g) | OBIAD | DANIE I Zupa koperkowa z ryżem (włoszczyzna 130g, ryż 50g, ziemniaki10g, mięso 50g, natka 2g, śmietana 2g, koper 10g) DANIE II Ziemniaki duszone (70g), filet rybny (120g), surówka z kwaszonej kapusty (80g)z natką(10g), kompot (150ml) | | ALERGENY zboża, mleko, seler, ryby | PODPIS DYREKTORA PODPIS S. REFERENTA P. SZEFA KUCHNI
|